Gå til lokalmat.no Logg inn
MENY

Har du et produkt i særklasse?

Har du et produkt i særklasse?

  • Har produktet ditt kvaliteter ut over standardprodukter i samme kategori?
  • Bruker du en spesiell råvare, en unik oppskrift eller er det en spesiell produksjonsmetode som bidrar til sluttproduktets smaksopplevelse?
  • Er produktet laget på ingredienser med norsk opprinnelse og videreforedlet i Norge?

Søk om spesialitet-merket

For oss har Spesialitet-merket vært en viktig døråpner ikke bare i Norge, men også i dialoger rundt mulig eksport. Det er klart at dette uhildede kvalitetsstemplet er gull verdt for oss som gründere!

— Ingunn og Johan Anstenrud

Den Sorte Havre, Våler i Østfold

Om Spesialitet

Den beste lokalmaten i Norge

Spesialitet skal vise forbrukeren veien til den beste lokalmat- og drikke i Norge. I dag er det omsag 560 produkter fra i 126 virksomheter merket med Spesialitet

Les mer om spesialitet-merket

Fagjuryen

Alle mat- og drikkevarer som søker om Spesialitet-merket blir vurdert av en uavhengig fagjury. Juryen består av 8 medlemmer med høy matfaglig kompetanse.

Les mer om fagjuryen

Sist godkjente Spesialitetprodukter

KINGMIKALSALMON

Varmrøykt laks

Varmrøykt laks. Laksen er tørrsaltet og røykt med einer og bøkespon.

Gå til søknad

TINE Meierier SA

Norsk Chevre Naturell Haukeli 190g

Chevre Naturell Haukeli er en fersk geitost utviklet på TINE Meieriet Haukeli – et enestående håndverk med syrlig og mild smak.

Gå til søknad

Tromspotet

Gulløye

Poteten Gulløye fra Nord-Norge har kraftig potetsmak, melen konsistens og delikat, gult kjøtt.

Gå til søknad