Gå til lokalmat.no Logg inn
MENY

Har du et produkt i særklasse?

Har du et produkt i særklasse?

  • Har produktet ditt kvaliteter ut over standardprodukter i samme kategori?
  • Bruker du en spesiell råvare, en unik oppskrift eller er det en spesiell produksjonsmetode som bidrar til sluttproduktets smaksopplevelse?
  • Er produktet laget på ingredienser med norsk opprinnelse og videreforedlet i Norge?

Søk om spesialitet-merket

For oss har Spesialitet-merket vært en viktig døråpner ikke bare i Norge, men også i dialoger rundt mulig eksport. Det er klart at dette uhildede kvalitetsstemplet er gull verdt for oss som gründere!

— Ingunn og Johan Anstenrud

Den Sorte Havre, Våler i Østfold

Om Spesialitet

Den beste lokalmaten i Norge

Spesialitet skal vise forbrukeren veien til den beste lokalmat- og drikke i Norge. I dag er det omsag 560 produkter fra i 126 virksomheter merket med Spesialitet

Les mer om spesialitet-merket

Fagjuryen

Alle mat- og drikkevarer som søker om Spesialitet-merket blir vurdert av en uavhengig fagjury. Juryen består av 8 medlemmer med høy matfaglig kompetanse.

Les mer om fagjuryen

Sist godkjente Spesialitetprodukter

KINGMIKALSALMON

Varmrøykt laks

Varmrøykt laks. Laksen er tørrsaltet og røykt med einer og bøkespon.

Gå til søknad

Oppegård Brus

Oppegård Brus Bringebær

Oppegård Brus er en lokallagd brus laget av norske bringebær og lokal honning fra Svartskog.

Gå til søknad

Dyre Gård

Ferskpresset Premium Rød Aroma

De beste Økologiske epler av type Rød aroma høstes når sukkerinnhold og syre har den rette balansen. Deretter kaldpresses eplene til en naturlig smaksrik og frisk most.

Gå til søknad

Metervare AS

Leverpostei

Leverpostei med rosmarin og grønn hel pepper

Gå til søknad