
For oss har Spesialitet-merket vært en viktig døråpner ikke bare i Norge, men også i dialoger rundt mulig eksport. Det er klart at dette uhildede kvalitetsstemplet er gull verdt for oss som gründere!
— Ingunn og Johan Anstenrud
Den Sorte Havre, Våler i Østfold
Om Spesialitet
Den beste lokalmaten i Norge
Spesialitet skal vise forbrukeren veien til den beste lokalmat- og drikke i Norge. I dag er det omsag 560 produkter fra i 126 virksomheter merket med Spesialitet
Les mer om spesialitet-merketFagjuryen
Alle mat- og drikkevarer som søker om Spesialitet-merket blir vurdert av en uavhengig fagjury. Juryen består av 8 medlemmer med høy matfaglig kompetanse.
Les mer om fagjuryenSist godkjente Spesialitetprodukter
TINE Meierier SA
Chevre Naturell Haukeli er en fersk geitost utviklet på TINE Meieriet Haukeli – et enestående håndverk med syrlig og mild smak.
Tromspotet
Poteten Gulløye fra Nord-Norge har kraftig potetsmak, melen konsistens og delikat, gult kjøtt.