
For oss har Spesialitet-merket vært en viktig døråpner ikke bare i Norge, men også i dialoger rundt mulig eksport. Det er klart at dette uhildede kvalitetsstemplet er gull verdt for oss som gründere!
— Ingunn og Johan Anstenrud
Den Sorte Havre, Våler i Østfold
Om Spesialitet
Den beste lokalmaten i Norge
Spesialitet skal vise forbrukeren veien til den beste lokalmat- og drikke i Norge. I dag er det omsag 560 produkter fra i 126 virksomheter merket med Spesialitet
Les mer om spesialitet-merketFagjuryen
Alle mat- og drikkevarer som søker om Spesialitet-merket blir vurdert av en uavhengig fagjury. Juryen består av 8 medlemmer med høy matfaglig kompetanse.
Les mer om fagjuryenSist godkjente Spesialitetprodukter
Oppegård Brus
Oppegård Brus er en lokallagd brus laget av norske bringebær og lokal honning fra Svartskog.
Dyre Gård
De beste Økologiske epler av type Rød aroma høstes når sukkerinnhold og syre har den rette balansen. Deretter kaldpresses eplene til en naturlig smaksrik og frisk most.