

Urkraftmat as
Innlandet
Produksjon av økologisk tørket beinkraft, stekefett av talg og tørket innmat.
Urkraftmat as ble etablert av ernæringsterapeut Siv Hauge i 2021, og holder i dag til på Nes i Ringsaker kommune. Her produserer vi :
1. Urkraft - Norges første og eneste tørket økologisk buljongpulver, laget på ekte langtidskokt og kollagenrik kraft. Urkraften brukes som en instans kraftdrikk eller som base i matlagingen. Produktet har lang holdbarhet (minst 3 år), kommer i 100g pakker som blir til ca 5 liter ferdig kraft. Kraften blir spiseklar ved å tilsette kokende vann.
Urkraft kommer i følgende varianter:
Økologisk kyllingkraft, naturell og med krydder
Økologisk storfekraft, naturell og med krydder
Økologisk svinekraft, naturell og med krydder
Økologisk lammekraft, naturell og med krydder
Viltkraft, naturell og med krydder
2. Superfett - dyretalg til bruk som stekefett og som et tilskudd til Urkraften. Vi produserer superfett av de samme dyrene vi koker kraft på. Fettet har lang holdbarhet og er naturlig stabilt og er ypperlig å steke, koke og fritere i.
3. Tørket innmat av kalv - hjerte, lever og nyre blir skånsomt tørket og males opp til pulver. Brukes som er næringstilskudd i mat eller drikke. Tanken er å hjelpe befolkningen å spise mer av disse næringsrike matemnene selv om de ikke liker smaken. Ved å tilsette innmatpulver i annen mat eller drikke vil man kamuflere smaken.
#Fjærkre
Alle produkter fra Urkraftmat as

Urkraft økologisk buljongpulver av kylling
Urkraft er et buljongpulver laget av ekte langtidskokt kraft fra norske økologiske dyr eller vilt.