Osten ystes som Edel Blå, men ostemassen øses opp tidligere slik at den blir litt mykere. Etter salting dyppes den i kokende vann for å drepe blåmuggen på overflaten, og dyppes så i vann med hvitmugg slik at hvitmugg vokser på overflaten. Dette gir en mildere smak enn hos f.eks. Nidelven Blå. Jeg mener vi er de eneste i Norge som lager denne typen blåmuggost.

Denne osten er "lillebror" til den store Britannia Blå. De to ostene har samme ysteteknikk, men ulik størrelse på osteforma.

Vi har laget denne lille utgaven av osten før, og hadde da spesialitet merket på den. Den hette da Gangstad Blå. Vi hadde ikke plass for den og satte den "på vent." Vi lager den nå for å imøtekomme ønsket fra kunder om å kjøpe Britannia Blå, som kun skal selges fra Britannia Hotel. Dette er en mindre utgave som vi kan selge via butikk. Osten vil være et supplement til de andre blåostene vi har.