
Beiarmat
Nordland
Beiarmat lager ost av melk fra egen gård, og spesialoster av lokal melk fra gårder i Beiarn.
Vi etablerte Beiarmat AS i 2017 ut i fra et genuint ønske om å skape noe av melk fra egen gård.
På hjemgården vår har det vært tradisjon for å yste forskjellige varianter med brun og hvit ost, samt andre produkter som f.eks. gomme. Vi anser det som både viktig og spennende å videreføre denne kunnskapen, og samtidig gjøre noe mer ut av det: Både det å bygge vår egen arbeidsplass, men også å sikre gårdens framtidige produksjon.
Sommeren 2020 flyttet vi inn i nye, tilrettelagte lokaler i det nye kommunale næringsbygget i på Trones i Beiarn.
Vi investerte også i moderne og energieffektivt produksjonsutstyr.
Her produserer vi salatost, kremost, halvfast ferskost og modnet halvfast/fastost, samt gomme, prim og brunost.
Samtidig har vi testet ut å ivareta et annet "biprodukt" fra egen produksjon: Geitekillinger/kje. Her har vi et utvalg produkter, fra grovpartert hel kje i forbrukerpakning, til beiarbeidede produkter som pølser og sous vide.
#Oster
Alle produkter fra Beiarmat

Kvita Chili & Anis
"Feta"-variant av geitemelk fra Beiarn i Nordland, lagt på rapsolje og tilsatt chiliflak og anis.

Kvita Middelhavet
Frisk og mild fetaost-type av 100% geitemelk fra Beiarn. Oljelake smaksatt med krydder inspirert av det Italienske kjøkkenet og middelhavsretter.

Kvita Akevittkarve
Frisk om mild «fetaost»-type av dagfersk geitemelk fra Beiarn. Lagt på oljelake smakssatt med "gjenbrukt" karve fra akevittproduksjon hos Løiten Destilleri, som gir en dempet karvesmak og et behagelig hint av norsk akevitt. Veldig godt tilbehør til tapas og spekemat, til grillmaten, eller i en tradisjonell grønn salat.