Gå til lokalmat.no Logg inn
MENY

Lokalmatskolen er i gang!

Første runde med Lokalmatskolen er i gang og 13 lokalmatprodusenter fra region Innlandet deltok på første samling på Thorbjørnrud Hotel i Jevnaker. – Dette var bra! Dyktige kursledere og tid til å diskutere gode problemstillinger, sier deltaker Marianne Wimmer fra Gransjøberget Viltkjøkken.

deltakere_lokalmatskolen_2

Lokalmatskolen består av totalt tre samlinger med forskjellige temaer. Første samling tok for seg visjoner, strategi og målsetninger, samt tid for deltakerne å bli kjent og bedriftsbesøk.

  • wimmerViktig å bli kjent med hverandres bedrifter for å komme med innspill i diskusjoner. Jeg har vært på lignede kurs før, og dette kurset virker lovende fordi vi er aktive rundt problemstillinger. Flere av deltagerne har mye erfaring og kunnskap som deles i gruppa, fortsetter Marianne Wimmer.

Neste samling skal ta for seg hva må på plass før man kan selge produkter​ og den siste samlingen skal ta for seg salg og markedsføring.

  • Vi har lagt opp et program som vi mener er både relevant og innholdsrikt. Det er viktig for oss at deltakerne får kunnskap som bidrar til utvikling og vekst i bedriftene, sier kursleder og fagsjef i lokalmatavdelingen i Stiftelsen Norsk Mat, Petter Bjørgan.

Innlandet først ut

Det er totalt 13 bedrifter fra region Innlandet som er først ut. De tre samlingene skal være over to dager med en fin blanding av undervisning, bedriftsbesøk og eksterne foredragsholder.

  • Vi hadde Kristoffer Evang fra Ask Gård på den første samlingen. Fint å høre fra bedrifter som har fått til mye og som er villige til å dele av sine erfaringer, fortsetter Petter Bjørgan.

Men hvor er neste Lokalmatskole?

Planen er at Lokalmatskolen skal videre ut i landet og allerede etter sommeren kan neste runde være på plass.

  • Men hvor skal vi dra først? Alle landsdeler er aktuelle og vi håper at vi kan få tips og ønsker fra hele landet. Først og fremst ønsker vi at bedrifter med vekstambisjoner – både nye og gamle – tar kontakt og melder inn sin interesse. Men vi trenger også tips på egnede lokaler og bedrifter som kan besøkes, avslutter Bjørgan.

Ønsker du mer informasjon om Lokalmatskolen tar du kontakt med:
Petter Bjørgan, fagsjef Lokalmat
Mobil: 930 60 905 – Epost: petter.bjorgan@norskmat.no